דפים

יום רביעי, 22 בספטמבר 2010

תחילתו של בלוג טבעוני (ברובו)

כשאני מספרת למישהו את "סיפור חיי", אני בדרך כלל נוטה לפתוח בעובדה שאימא שלי? לא אדם רגיל. בטח שלא אימא רגילה. למי, חוץ ממני, יש אימא שמחליטה לעזוב הכול כדי לגור בקרוואן על חוף הים? למי, חוץ ממני, יש אימא שמקשטת את שולחן הקפה שבסלון באבנים וצדפים ונרות וקוראת לכל העניין "המקדש שלנו"? למי, חוץ ממני, יש אימא שלא אומרת בן אפלק, אלא בן אפלפאק? (Applefuck, באנגלית צחה).

אני אוהבת לחשוב שאני פחות או יותר היחידה עם אימא כזו. כן, היא מעצבנת לפעמים, וכן, צריך להאכיל אותה, וכן, יש לה נטייה קשה מאוד לשכוח כל דבר שאפשר לשכוח בכל מקום שאפשר לשכוח בו משהו. אבל מדי פעם היא עושה משהו נפלא שהופך את כל העובדות האלו לשוליות לחלוטין.

למשל: לפתוח איתי בלוג.

אז ככה. נעים להכיר, אני רחלי ועוד חודש אני אהיה בת שש-עשרה. כשהייתי בת תשע, פחות או יותר, אימא שלי החליטה שהגיע הזמן: היא מתחילה להיות צמחונית. אני תמיד רציתי להיות צמחונית – אני זוכרת שאמרתי לאימא כשהייתי קטנה-קטנה והיא השיבה, "כשתסיימי לגדול" (אימא שלי פולנייה וזה ממש לא סוד). אז הזמן עבר, ואני אכלתי חיות, עד שהייתי בת עשר והחלטתי להפסיק. אז הפסקתי.

למען האמת, לא ככה זה הלך: החלטתי להפסיק, ועשיתי כמיטב יכולתי, ובסופו של דבר הפסקתי. אתם מבינים, זה לא שחשבתי שבשר זה לא טעים או שלא נהניתי לאכול בשר, אלא שחשבתי שזה לא בסדר: לא רציתי להיות שותפה למה שנראה לי כרצח המוני ואין-סופי. במשך שנה או שנה וחצי אכלתי, לפעמים, בשר, עד שיום אחד כבר לא יכולתי יותר. הדבר הבשרי האחרון שאכלתי היה פפרוני על פיצה, ועברו לפחות ארבע שנים מאז. זה לא חסר לי.

רק שאז אימא החליטה לקחת את כל העניין צעד אחד רחוק יותר: טבעונות! אני הייתי מעוצבנת. כבר בגיל אחת-עשרה אהבתי נורא לאפות, אבל יותר מכך אהבתי להאכיל. לא במובן הפולני (שכן אני, בניגוד לאימא, ממש לא פולניה), אלא במובן של... ובכן, זה כיף כשמישהו טועם משהו שאפית ואומר "זה טעים" או מבקש עוד. וזו הסיבה שהנחתי את סינר האפייה המטפורי בצד, ובמשך זמן רב מאוד שכחתי מכל העניין לחלוטין...

בתחילת שנת 2010 הגעתי למסקנה שאני צריכה לשנות את הדרך שבה אני אוכלת. אני לא אתחיל לפרט מהי הדרך הההיא הייתה בדיוק, רק אציין שארוחת הבוקר שלי הייתה כריות (הדגנים, מן הסתם, לא כלי המיטה). התחלתי לפעול למען המטרה הזו: קראתי באינטרנט וחינכתי את עצמי ושיניתי את התזונה שלי מקצה לקצה. ואז גיליתי את הבלוג Fatfree Vegan Kitchen ופתאום האפייה כך שגם אימא תוכל לאכול וליהנות לא הייתה לאתגר, להרפתקה. גיליתי את התענוג בידיעה שאני יכולה להכין משהו לגמרי בעצמי ושזה יצא, כן, טעים מאוד, אבל גם בריא.

וזה הסיפור של הבלוג הזה. אוכל הוא דבר כל כך גדול בחיים שלי, בחיים של כולם – אנחנו מה שאנחנו אוכלים, ואני רוצה להיות הטוב ביותר. בעיניי הטוב ביותר חייב להיות צמחוני, בריא וגם טעים (ואם הוא אורגני, מה טוב). אני לא חושבת שזה שילוב בלתי אפשרי, רק מנצח, ואני רוצה שגם אתם תחשבו ככה, תדעו את האמת.

אימא שלי – חדוה, בת 50, צלמת/סופרת/תסריטאית/ארט-דירקטור/כל הדברים האחרים שאתם יכולים לחשוב עליהם, פחות או יותר – פה כדי לעזור לי. ביחד אנחנו נתעד את הארוחות שלנו, שהן ברובן טבעוניות; נאסוף מתכונים; נחלוק חוויות הקשורות למזון, לאקולוגיה, לחיים הלא-שגרתיים שלנו, לחברים הנפלאים שלנו וכו'; נריב על כל דבר אפשרי, בהתאם למסורת האם-בת העתיקה; ו, יש לקוות, נהנה כמו שלא נהנו מעולם.

אז תשענו אחורה בכיסא ותכינו את עיניכם לחוויה קולינרית, לבדיחה אחת גדולה, לסיפור שסופו – עדיין לא נכתב. ואם אתם תוהים, "למה שנחזור?", הנה הצצה קטנה למה שיחכה לכם פה ביום ראשון...

18 תגובות:

  1. אני לא מאמינה!!!!!!!!!!!! איזה מלכות אתן!
    ואיזה תמונה אליפות! רחלי, נראה לי שהתעלית אפילו על המאפינס האלוהיים שהיית מכינה בגן יאשיה... תשמעי זה לא צחוק - איזה אושר לדעת שהיום אני יכולה כבר ללמוד ממך, אני כבר מחכה למתכונים!
    אם אי פעם תרצו שפית אורחת - זו תהיה השורה הכי טובה ברזומה שלי :-)

    נב - את כותבת מדהים, שנון, מצחיק ולעניין. אין עליך. כבר משתפת בפייסבוק!

    השבמחק
  2. חדווה ורחלי אהובות
    כיף לקרוא מה שכתבתן ורחלי אכן את צודקת חדווה לפעמים מעצבנת אבל מהסוג המתוק והמצחיק בעיני
    ברכות לבלוג אולי גם אני אלמד משהו פה בספק לגבי מתקונים ההרגל ומתכונים שופעי חמאה לא ירשו לי להפוך טבעונית למרות האמונה שזה הדבר הנכון וההוכחה לכך שהאוכל המסורתי הבסיסי הפלסטיני בבסיסו עשבי תיבול וירק מהטבעשאני עושה מהם מתכונים להפליא
    ליאור התמונה אכן מקסימה , את צילמת , התגעגעתי לחויך המקסים שלך
    נשיקות
    נשיקות

    השבמחק
  3. נראה מעולה, אמשיך לעקוב ולהתעדכן (: בהצלחה!

    השבמחק
  4. מקסים. איזה יופי!! תבורכנה על העשיה והשיתוף.
    גם אני כמעט צמחונית והגעתי אל הדרך הזו בזכות הבת שלי שסללה את הדרך כבר כשהיתה בת תשע..!!

    להתראות, רונית
    (מוזמנות לדף שלי בפייס(

    השבמחק
  5. מברוק!!!
    רחלי אני קצת מכירה את אמא שלך ומתה להכיר אותך!!
    הכתיבה כנה קולחת חכמה מצחיקה...מחכה לקרוא עוד
    באהבה
    יפעת

    השבמחק
  6. מתוקה! רחלי, אני מכיר אותך מהקהילה מלפני כמה שנים ואיך שגדלת! (אני נשמע כמו דודה פולניה, אני יודע, אבל זה מה שיצא). כל הכבוד על היוזמה, נמשיך לעקוב!
    אוהב
    שחר (מקנדה)

    השבמחק
  7. כאן הדודה :) הפולנייה והקוטרית
    אני מבינה שקמה לי מתחרה, מה?
    רחלי, אם תרדי יותר מדי על האמאמא שלך...יהיה לך עסק איתי, ולא תקבלי יותר לזניה לעולם!
    אני יודעת שהאיום המחריד הזה יעבוד
    שלך באהבה לנצח נצחים
    הלה

    השבמחק
  8. תודה רבה לכולכם! התגובות המדהימות שלכם עושות חשק לפרסם משהו כל יום.

    אוהבות,
    רחלי וחדוה

    השבמחק
  9. איזה מגניב!!! איזה כתיבה מדהימה, מסקרנת, מלהיבה, ממש בא לי לקרא עוד ואפילו לבשל!!! בהצלחה :)
    נשיקות ואהבה, תמי

    השבמחק
  10. רעיון מעולה ואיזה כיף לכן! מאד נהניתי לקרוא, אין כמו בלוג אישי, כנה וכתוב כל כך יפה.
    הרבה אהבה אילת

    השבמחק
  11. בהצלחה, בנות! - רחלי, את כותבת נפלא שכיף לקרוא, והמאפין הזה נראה מעולה...:)
    להתראות מתישהו, ערן (AKA אחשי)

    השבמחק
  12. חדוה ורחלי יקרות,
    נדמה שהיצירתיות והחוכמה הן כמו התפוח שלא נופל רחוק מהעץ..
    כל הכבוד לרחלי על הכתיבה והרעיון והצמחונות, את מזכירה לי את שרון שגם הפכה לצמחונית מילדות ועד היום אינה מוכנה לראות חיות בצלחתה...
    הבלוג נראה יפה ומבטיח. תתחדשו
    אשמח לשיתופי פעולה מכיוון שגם לי יש בלוג שפתחתי לפני כחודשיים ימים, ולהלן כתובתו
    http://goodfood2012.blogspot.com/2010/09/raw.html

    חשוב שכמה שיותר מידע ומתכונים יהיו לאלו הרוצים לשנות את חייהם ותזונתם לטובה ולהפוך לצמחונים/טבעוניים.

    בהצלחה!
    יהודית

    השבמחק
  13. כל הכבוד!
    תתחדשו ובהצלחה (:
    התמונה מדהימה.
    מחכה לראשון^^

    השבמחק
  14. רחלי המדהימה! את כותבת באופן כל כך בוגר, מעניין, שנון ומלא הומור. אשמח להיחשף בבלוג למתכונים צמחוניים. טעמתי ממטעמיה של חדווה ונהניתי מכל רגע. בהצלחה ומחכה לעוד
    נשיקות

    השבמחק
  15. למרות שאני לא טבעונית, ועם הצמחונות גמרתי כשהבנתי שלא באמת אכפת לי מהחיות, זה טעים לעזאזל, אני חושבת שאני אכתיר את הבלוג הזה בתור הבלוג הראשון שאני עוקבת אחריו. ז"א, יש רק רשומה אחת והכל, אבל מימיי לא עקבתי אחרי בלוג וזה אמור להיות... הממ... מסעיר?

    והמאפין נראה טעים להפליא, אז אני בהחלט מתכוונת לגנוב מפה כמה מתכונים ולנסות להפוך אותם למשהו טעים (נסו לעשות את זה אתם עם שתי ידיים שמאליות).

    ר', המשיכי כך! :)
    ש'.

    השבמחק
  16. מגניב, הגעתי לפה במקרה (מפורום צמחונות) ואני מחכה לעוד...

    השבמחק
  17. תודה על כל התגובות הנפלאות, כל אחת רק טובה מהשנייה!

    השבמחק
  18. וואו בנות! יכול להיות שמישהי מכן צלמת? כי זה לא רק נשמע טעים זה גם נראה טעים! טוב ,הולכת למטבח..

    השבמחק